Bijvanck

Oud Blaricum

Blaricummermeent

De TOP-5 van De Blaricumse Partij bij de verkiezingen op 21 maart PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 04 februari 2018 15:02

v.l.n.r. op de foto: Bea Kukupessy – Rokebrand (2), René Kemperman (5) Liesbeth Boersen – de Jong (1), Ineke Breet-Roestenburg (3), Janny van Dijk – de Jong (4).

Samen met hun achterban zijn zij de basis van DBP. Ze willen graag het werk uit de afgelopen, voor DBP succesvolle, raadsperiode voortzetten.

Hans Breet

 
Gemeentelijk rioleringsplan PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 04 februari 2018 14:30

Blaricum moet op basis van de wet milieubeheer haar rioleringsplan aanpassen aan de wettelijke kaders. Misschien denkt u: Wat is er spannend aan een rioleringsplan?

De gemeente heeft de zorgtaken voor stedelijk afvalwater, hemelwater en het grondwater (nieuw voor de gemeente).

Lees meer...
 
Zwerfafval PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 04 februari 2018 14:23

Zwerfafval of zwerfvuil is al het afval dat rondslingert op plekken die daar niet voor bestemd zijn, bijvoorbeeld op straat, in de berm, op het strand of in natuurparken. Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost heel veel geld. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Lees meer...
 
Extra geld bomenbeheer PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 04 februari 2018 14:12

Door bezuinigingsoperaties op groenonderhoud in de vorige regeerperiode tussen 2010 en 2014 waren de budgetten beperkt. Hierdoor is het beheer van het bomenbestand in Blaricum achtergebleven.

In de raadsvergadering van 30 januari 2018 hebben de coalitiepartijen (De Blaricumse Partij, HvB en het CDA) een motie ingediend om geld beschikbaar te stellen voor het bomenonderhoud van alle bomen in de gemeente Blaricum.

Ineke Breet

Lees ook meer over dit onderwerp in Korenbloem 2017-06

 
Duurzaamheidslening PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag, 31 januari 2018 19:34

Onlangs heeft de gemeenteraad bijna unaniem (alleen Rob Bruintjes stemde tegen) ingestemd met de invoering van de duurzaamheidslening. Er is een bedrag van € 500.000,-- beschikbaar gesteld om uit te lenen aan Blaricumse huiseigenaren die hun huis energiezuiniger willen maken bijv. door isolatie, zonnepanelen, dubbelglas, zonneboiler, warmtepompboiler, enz. Dit alles tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief van thans 1,6%.

Het is de ambitie van Blaricum om in 2022 28% minder CO2 uit te stoten. Vooral door energiemaatregelen in de bestaande woningen kunnen we dit doel bereiken. Maar verduurzaming van de woning is ook aantrekkelijk voor de bewoners zelf. Zij krijgen niet alleen een lagere energierekening maar ook meer wooncomfort.

Lees meer...
 


Pagina 4 van 15

Partijleden

Liesbeth Boersen - de Jong

Liesbeth Boersen - de Jong

Wethouder

Bea Kukupessy - Rokebrand

Bea Kukupessy - Rokebrand

Raadslid
Fractievoorzitter

Ineke Breet - Roestenburg

Ineke Breet - Roestenburg

Raadslid
Regioambassadeur

Janny van Dijk - de Jong

Janny van Dijk - de Jong

Raadslid
Penningmeester

René Kemperman

René Kemperman

Fractievertegenwoordiger
Voorzitter

Lyoba Kukupessy

Lyoba Kukupessy

Steunfractielid

Co Vos

Co Vos

Steunfractielid

Hans Breet

Hans Breet

Steunfractielid
Secretaris
Redacteur van ‘De Korenbloem’

U bevindt zich hier  : Home