Bijvanck

Oud Blaricum

Blaricummermeent

Kandidatenlijst van De Blaricumse Partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 07 februari 2014 12:31

Onlangs hebben wij ons verkiezingsprogramma en onze kandidatenlijst vastgesteld. De huidige 3 raadsleden Liesbeth Boersen - de Jong, Bea Kukupessy - Rokebrand en Ineke Breet - Roestenburg nemen de eerst 3 plaatsen in. Op plaats 4 staat financieel specialist Rene Kemperman, gevolgd door Lyoba Kukupessy die als jongere de belangen van haar eigen leeftijdsgenoten goed kan behartigen. De 6de plaats is voor Co Vos die vanaf het ontstaan van de partij actief is in de steunfractie.
Op de kandidatenlijst zijn alle dorpsdelen gelijkelijk vertegenwoordigd en er staan net zoveel mannen als vrouwen op. Opvallend is dat er veel Oud-Blaricumse namen op voorkomen. Al met al een mooie afspiegeling van onze inwoners.

Ons verkiezingsprogramma 2014-2018 vindt u onder de knop ‘programma’.


Hieronder volgt onze volledige kandidatenlijst:

Lees meer...
 
Brandweer moet tweede bluswagen houden PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag, 04 februari 2014 15:19

Unaniem nam de raad op 21 januari 2014 een motie aan met de strekking dat de Blaricumse vrijwillige brandweer de beschikking moet houden over 2 blusvoertuigen.
Jarenlang werkt onze brandweer met 2 blusvoertuigen. Het tweede voertuig wordt met name ingezet voor het bestrijden van grotere branden en brandende rietkappen. Tevens is dit voertuig onmisbaar bij de wekelijkse oefeningen en bij wedstrijden.

Lees meer...
 
Motie behoud 2e tankautospuit PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag, 01 februari 2014 22:10

Om deze motie te lezen klikt u op 'lees meer'.

Lees meer...
 
De Blaricumse Partij wil referendum over de Eemnesserweg PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 23 januari 2014 20:22

Als u een trouwe Korenbloemlezer bent weet u dat De Blaricumse Partij zich zorgen maakt over de voorgenomen reconstructie van de Eemnesserweg. Daarom stelden wij voor, voordat het werk uitgevoerd wordt, hierover eerst een referendum onder de Blaricumse bevolking te houden. Om de kosten van dit referendum te drukken zou dit op 19 maart 2014, gelijktijdig met de gemeenteraadsverkiezingen, kunnen plaatsvinden. Helaas verwierpen HvB, VVD en D66 ons referendumvoorstel.

Lees meer...
 
Lage heggen, een kwestie van willen … PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 23 januari 2014 15:39

Meerdere malen hebben wij in de raad aandacht gevraagd voor de te hoge heggen in Blaricum. In een vorige Korenbloem hebben wij ons standpunt in deze al uiteengezet. Hier nog even een korte samenvatting:

Ons dorp bezit veel monumentale panden al dan niet met een cultureel-historisch karakter. Helaas zijn de laatste tijd vele verdwenen. Niet dat ze afgebroken zijn, in tegendeel, ze zijn juist gerestaureerd. Echter, na restauratie laten de nieuwe eigenaren de heg zo hoog worden dat de betreffende panden daar volledig achter schuil gaan. Langeweg 19 en Angerechtsweg 12 zijn de druppel die onze emmer heeft doen overlopen. Daarom dienden wij de motie in om het college aan te sporen naar mogelijkheden te zoeken om aan de hoge heggen een eind te maken.

Lees meer...
 


Pagina 9 van 15

Partijleden

Liesbeth Boersen - de Jong

Liesbeth Boersen - de Jong

Wethouder

Bea Kukupessy - Rokebrand

Bea Kukupessy - Rokebrand

Raadslid
Fractievoorzitter

Ineke Breet - Roestenburg

Ineke Breet - Roestenburg

Raadslid
Regioambassadeur

René Kemperman

René Kemperman

Fractievertegenwoordiger
Voorzitter

Lyoba Kukupessy

Lyoba Kukupessy

Steunfractielid

Co Vos

Co Vos

Steunfractielid

Hans Breet

Hans Breet

Steunfractielid
Secretaris
Redacteur van ‘De Korenbloem’

U bevindt zich hier  : Home