Raad tegen vrije busbaan HOV PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 23 december 2010 07:30

PERSBERICHT  22-12-2010

BLARICUM - In de laatste raadsvergadering van 2010 heeft de raad unaniem een HOV motie aangenomen waarmee de vrijliggende busbaan in Blaricum definitief wordt afgewezen.

Coalitiepartijen VVD, HvB en D66 sloten zich in deze motie tevens aan bij het gezamenlijke standpunt van De Blaricumse Partij, PvdA en CDA om eerst een onderzoek te doen naar alle aspecten van de beide alternatieven voor de vrij busbaan (Merktracé en Meenttracé), alvorens er een uitspraak gedaan kan worden over welk tracé de HOV het best met het gewone verkeer kan meerijden.

Liesbeth Boersen: 'De Blaricumse Partij, PvdA en CDA dringen al lang aan op een objectief onderzoek. Wij zijn namelijk van mening dat pas als de raad over alle gegevens beschikt hij een gefundeerd en goed onderbouwd besluit kan nemen. In dat onderzoek moeten zaken als veiligheid, impact op de leefomgeving, aantasting van het groen, tijdwinst, reizigerspotentieel, aansluiting op de carpoolplaats, geluidsoverlast, fijnstof en kostenplaatje aan de orde komen.'

VVD, HvB en D66 wezen tot voor kort het onderzoek van de hand. Zij beriepen zich steeds op gemaakte afspraken tijdens de coalitieonderhandelingen van maart dit jaar. Daarin werd het Merktracé aangewezen. 'Wij zijn ontzettend blij dat de coalitie nu ook bereid is te onderzoeken welke meerijvariant de beste is. Zo'n belangrijke keuze moet je doen aan de hand van objectieve feiten, je moet niet op je gevoel afgaan', aldus Boersen.

 

Partijleden

Liesbeth BoersenLiesbeth Boersen
Wethouder
Bea KukupessyBea Kukupessy
Fractievoorzitter
Raadslid
Ineke BreetIneke BreetRaadslid
René KempermanRené KempermanRaadslid
Voorzitter
Lyoba KukupessyLyoba KukupessyFractievertegenwoordiger
Penningmeester
Co VosCo VosSteunfractielid
Hans BreetHans BreetSteunfractielid
Secretaris
Redacteur van 'De Korenbloem'
U bevindt zich hier  : Home Nieuws Nieuws / informatie Raad tegen vrije busbaan HOV