Bijvanck

Oud Blaricum

Blaricummermeent

Teun Schipper, jongste kandidaat-raadslid in Blaricum PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 09 maart 2018 11:13

Persbericht

De geboren en getogen Blaricummer Teun Schipper staat 9de op de kandidatenlijst van De Blaricumse Partij bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Hij is met zijn 20 jaar het jongste kandidaat-raadslid in Blaricum. Teun: “Als ik genoeg stemmen krijg dan neem ik de uitdaging graag aan en ga ik de raad in”. Lijsttrekker Liesbeth Boersen vindt het geweldig dat ook jongeren zich voor hun dorp willen inzetten en dat Teun voor De Blaricumse Partij gekozen heeft.

Wie is Teun?
Teun komt uit een gezin van 4 kinderen. Na de Bernardusschool doorliep hij het vwo op de Huizermaat. Thans studeert hij informatiekunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij was al vroeg met het politieke virus besmet. In 2012 werd hij gekozen tot jongeren burgemeester van Blaricum en hij zette 2 jaar geleden zijn eerste stappen richting de steunfractie van De Blaricumse Partij.
Om een zakcentje bij te verdienen werkt Teun in zijn vrije tijd bij AH Blaricum. Zijn grootste hobby is leidinggeven aan een scoutinggroep van Tymen de Sayer. Hij heeft gevoetbald bij BVV ‘31, geschaakt bij het Dikke Torentje en aan wedstrijd zwemmen gedaan.

Waarom gekozen voor De Blaricumse Partij?
Teun: “Ik vind debatteren leuk. Ik wil daarbij niet gebonden zijn aan landelijke standpunten. Daarom kies ik voor een lokale partij i.p.v. een landelijke. Ik kwam door mijn buurvrouw in contact met De Blaricumse Partij en ben door haar uitgenodigd voor een vergadering van de steunfractie. Ik voel me bij deze partij thuis, ik word serieus genomen, ze luisteren echt naar me. Het is heel laagdrempelig”.

Waarvoor zou je je inzetten als je raadslid wordt?
Over die vraag hoeft hij niet lang na te denken. “Voor de terugkeer van lijn 150, de spitsbus naar de Uithof. Omdat deze lijn verdwenen is hebben studenten naar Utrecht 2 keer zoveel reistijd.
Ik ga me daarnaast richten op onderwerpen die met jongeren te maken hebben bv. ondersteuning van verenigingen, betaalbare huurwoningen voor jongeren, het opknappen van speeltuintjes en veilige fietsroutes”.

 

Partijleden

Liesbeth Boersen - de Jong

Liesbeth Boersen - de Jong

Wethouder

Bea Kukupessy - Rokebrand

Bea Kukupessy - Rokebrand

Raadslid
Fractievoorzitter

Ineke Breet - Roestenburg

Ineke Breet - Roestenburg

Raadslid
Regioambassadeur

Janny van Dijk - de Jong

Janny van Dijk - de Jong

Raadslid
Penningmeester

René Kemperman

René Kemperman

Fractievertegenwoordiger
Voorzitter

Lyoba Kukupessy

Lyoba Kukupessy

Steunfractielid

Co Vos

Co Vos

Steunfractielid

Hans Breet

Hans Breet

Steunfractielid
Secretaris
Redacteur van ‘De Korenbloem’

U bevindt zich hier  : Home Nieuws Nieuws / informatie Teun Schipper, jongste kandidaat-raadslid in Blaricum