Khalid Hammouti

Als geboren en getogen Blaricummer vind ik Blaricum een prachtig gebied. Vooral de afwisseling tussen weideland en hei is mooi. Ik ben opgegroeid in de Bijvanck en het was toen een echte kinderwijk. Inmiddels hebben de meeste leeftijdsgenoten zelf kinderen en zie ik ze om mij heen in de Blaricummermeent. Daarnaast ben ik ook vader van 3 dochters en al ruim 10 jaar getrouwd. Mijn kinderen gaan in Blaricum naar school en zij zijn net al ik zelf geboren en getogen in Blaricum. Sinds een kleine 10 jaar ben ik woonachtig in de Blaricummermeent en heb ik de wijk zien uitgroeien van bouwput tot een aardige wijk.

De motivatie om de politiek in te gaan is ontstaan in de “lockdown” waarbij ik met een paar buurtgenoten regelmatig een wandeling maakte. Twee onderwerpen kwamen regelmatig terug in onze gesprekken. De eerste was de verkeersveiligheid in de wijk en de tweede was Eteck.

Afhankelijk waar je precies woont in de wijk heb je in meer of mindere mate last van de vele auto’s die door de wijk heen gaan. De gordiaanse knoop begreep ik al helemaal niks van. Dus startte mijn zoektocht naar wie er verantwoordelijk is voor het verkeersplan in de Blaricummermeent. Daar is niet echt een goed antwoord op te geven. Het projectbureau wijst naar de gemeenteraad en vice versa.

Ook Eteck kwam ter sprake. Met name de vraag wat wij nou precies geleverd krijgen. Hoe meet ik nou wat ik krijg en hoe wordt dat afgerekend. Weer een zoektocht verder en het blijkt dat Eteck elk jaar zijn prijzen baseert op de tarieven die de autoriteit financiële markt vaststelt. Van de minumum en maximum tarieven die ze in rekening kunnen brengen nemen ze uiteraard altijd het maximum. Brieven gestuurd, gesprekken gevoerd met Eteck en eigenlijk kom je niet verder. Je kunt niet opzeggen, je kunt niet naar een andere aanbieder kortom je zit vast. Voor de lezers die meer informatie willen, zie de aflevering van Radar.

Na vele wandelingen kwam ik tot de conclusie dat om wat te veranderen in Blaricum je toch echt politiek actief moet zijn. Na een aantal politieke partijen gesproken te hebben kwam ik uit bij De Blaricumse Partij. Een lokale partij die goed de balans weet te houden tussen vernieuwing en de traditionele waardes van Blaricum. Ook een reden is de open houding en de welwillendheid tot samenwerking met verschillende politieke partijen maar ook met maatschappelijke partijen zoals stichting natuur en landschap het gooi of sportverenigingen zoals de plaatselijke BVV’31.

Na een half jaar meegedraaid te hebben met de vergaderingen bij DBP heb ik goed zicht op heikele thema’s voor de komende verkiezingen. Gooistad is er een van. De landelijke partijen zien het liefst een fusie met Hilversum om samen Gooistad te vormen. Hilversum is al voor en de commissaris van de koning van Noord Holland (VVD) maakt al een rondje langs de velden om de gemeentes om ons heen warm te maken voor dit idee. Alsof de afstand met de burger nog niet groot genoeg is. Daarnaast zie ik meer in een verregaande samenwerking in BEL verband en mocht een fusie onvermijdbaar zijn dan het liefst met Eemnes en Laren.

Daarnaast is er onvoldoende nagedacht over de verkeersstromen in Blaricummermeent. Zoals het er nu eruitziet is de Floris V dreef een oprit naar de snelweg voor onze goede buren de inwoners van Huizen. Ook het gebrek aan faciliteiten zorgt ervoor dat er eigenlijk 2 verkeersstromen zijn. De wijk in en de wijk uit. Hier zijn wij graag verandering in.

Ik ben ervan overtuigd dat we samen met de verschillende partijen en al onze inwoners en ondernemers het beste maken van ons prachtige Blaricum. Samen zijn we Blaricum!

Neem contact op

Bel ons of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op. Wij streven ernaar om alle vragen binnen 24 uur te beantwoorden.