De Blaricumse Partij wil strandpaviljoen

De Blaricumse Partij is voorstander van een strandpaviljoen op het strandje bij de Blaricummermeent. De Blaricummers hebben echt behoefte aan zo’n ontmoetingsplek. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we met de onmiskenbaar hier aanwezige natuurwaarden zoveel mogelijk rekening houden. 
Mede daarom is De Blaricumse Partij voorstander van een kleinschaliger restaurant i.p.v. een mega groot strandpaviljoen inclusief evenemententerrein. Omdat een mega groot strandpaviljoen alleen rendabel kan zijn als mensen uit de hele regio en ook van ver daarbuiten er gebruik van gaan maken, zal er veel overlast zijn voor de  bewoners van de Blaricummermeent. 

  • Dan moet u o.a. denken aan de verkeersaantrekkende werking. ‘Mensen van buiten’ komen echt niet met de fiets.
  • Daarnaast zal er tot in de late avonduren bij oostenwind sprake zijn van geluidsoverlast. Wie wil nou op een mooie zomerse avond in zijn tuin zitten en ‘genieten’ van de muziek e.d. verderop?
  • En tenslotte zullen de restaurantgasten laat in de avond huiswaarts keren en rijden langs de woningen in de Blaricummermeent. Wederom overlast.

Bij de bouw van een kleinschalig restaurant toegesneden op de Blaricumse maat, d.w.z. op onze eigen inwoners, zijn deze nadelen er niet. Zo heeft Blaricum dat steeds gedaan; zo is Blaricum, Blaricum gebleven. De gemeenteraad heeft daarom ook recent in de ‘Recreatienota’ opgenomen voorstander te zijn van ‘kleinschalige recreatie’. De Blaricumse Partij wil vooral ten behoeve van onze eigen inwoners deze afspraak nakomen en is zoals gezegd daarom voorstander van een kleinschalig restaurant.

De Blaricumse Partij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact op

Bel ons of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op. Wij streven ernaar om alle vragen binnen 24 uur te beantwoorden.