Jongste kandidaat raadslid Rianne op kandidatenlijst van De Blaricumse Partij

Op de kandidatenlijst van de Blaricumse Partij staat op plaats 5 Rianne Boersen. Waarschijnlijk is zij met haar 16 jaar het jongste kandidaat raadslid van de hele regio, misschien wel van heel Nederland.  Als Rianne bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart als raadslid gekozen wordt zal zij nog 2 jaar moeten wachten tot zij daadwerkelijk wordt toegelaten tot de gemeenteraad van Blaricum. In de tussentijd zal een ander lid van de partij voorlopig haar plaats innemen. 

Rianne is zeer recent 16 jaar geworden en is geboren en getogen in Blaricum. Zij is een nichtje van lijsttrekker Liesbeth Boersen, zit op het VWO van SG Huizermaat en moest ‘oom’ zeggen tegen kunstenaar Gradus Lanphen, de creator van de houten Erfgooiersboom. Het bronzen afgietsel ervan staat nog altijd bij de muziektent en in menig huiskamer de kleine versie. 

Op de vraag waarom Rianne op de kandidatenlijst staat antwoordt ze:“Ik wil mij graag inzetten voor mijn dorp en specifiek voor de jongeren. De Blaricumse Partij heeft mij deze kans geboden. Binnen de partij heb ik meegeholpen met het verkiezingsprogramma o.a. door het schrijven van een stukje over de Jeugdraad. Er zijn al Jeugdraden actief in Laren en Eemnes. In Blaricum is het echter nog moeilijk voor jongeren hun stem te laten horen. Daarom wil ik ook in Blaricum een Jeugdraad opzetten. De Jeugdraad kan de gemeente adviseren over kwesties die jongeren aangaan. Daarnaast moet deze raad ook zelf initiatieven kunnen nemen bv. met betrekking tot klimaat en sport”.

Naast een inhoudelijke inbreng heeft Rianne ook haar kunstzinnige aanleg ingezet voor De Blaricumse Partij. Zij heeft het drieluik ontworpen waarop het partijprogramma te lezen is en dat recent huis aan huis is verspreid. Ook het ontwerp van de flyer komt van haar hand.

Liesbeth Boersen tenslotte: “Jarenlang heeft onze partij gewerkt met dezelfde mensen. Ik ben ontzettend blij dat we dit keer een duidelijke verjongingsslag hebben kunnen maken”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact op

Bel ons of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op. Wij streven ernaar om alle vragen binnen 24 uur te beantwoorden.